Luchtkwaliteit verbetert, maar is nog altijd sluipende doder

Regeringen falen gigantisch in het oplossen van deze crisis die leiden tot het vroegtijdig overlijden van 1000 Europeanen per dag zegt het laatste EU rapport. Zo zijn de normen opgesteld door Europa vele malen lager dan de richtlijnen van de Wereld Gezondheid Organisatie en dan nog slagen de meeste Europese landen, inclusief België, er niet in deze verlaagde normen te behalen.

Verontreinigde lucht dood zo vroegtijdig een 400.000 Europeanen per jaar. Dus onze tijd is beperkt om onszelf te beschermen en de regeringen tonen telkens weer dat ze niet bereid zijn er fundamenteel iets aan te doen.

Een meetstation dicht bij de gebouwen van de Europese gemeenschap in Brussel werd zelf gesloten omdat de metingen zo hoog waren dat deze een effect hadden op de totale meetresultaten.

Zo komt luchtverontreiniging als oorzaak ver boven het aantal verkeerdoden per jaar. Tot 10 maal meer zelf. Tot op heden kan je dus maar beter voorzichtig zijn met de lucht die je elke dag gaat inademen.

Artikel

Allergieën, astma en vervuilde binnenlucht


Heeft u astma- en allergie symptomen? Uw huis kan de oorzaak zijn. Wat kan u hieraan doen?

We spenderen 90% van onze tijd binnenshuis. Dus als iemand van uw familie astma heeft of lijdt aan allergieën dan kan de kwaliteit van de lucht bij u thuis de oorzaak zijn. Deskundigen vertellen dat uw huis mogelijk de hoogste risicofactor is. Dit is de plaats waar u vermoedelijk het meest bent blootgesteld aan allergenen en irritaties. Laten we eens kijken naar enkele van de allergieën waaraan u en uw familie zijn blootgesteld door slechte luchtkwaliteit bij u thuis en wat we hier kunnen aan doen.

ASTMA TRIGGERS

Astma symptomen zijn hoestbuien, kortademigheid en een beklemmend gevoel of pijn in de borststreek. Deze symptomen gebeuren omdat uw luchtwegen vernauwen en zwellen en de productie van extra Mucus. Het is een chronische conditie die varieert van persoon tot persoon. Voor sommige mensen is het gewoon vervelend. Voor andere is het echter een belangrijk probleem waarmee ze elke dag geconfronteerd worden. Erger nog een astma-aanval kan zelf dodelijk zijn.

Astma kan niet worden genezen maar de symptomen kunnen wel gecontroleerd worden. Het is dan ook van alle belang om te weten wat juist deze triggers zijn bij u thuis of op het werk.

Welke Astma triggers zijn bekend: Lucht gedragen substanties en partikels zoals pollen, huisstofmijt, schimmels en huisdierhuidschilfers. Infecties op de luchtwegen, zoals een gewone verkoudheid. Koude lucht. Prikkelende luchtvervuiling zoals uitlaatgassen of rook.

SCHIMMEL ALLERGIE

Wanneer u allergisch bent aan schimmels dan kan het inademen van schimmels uw immuunsysteem irriteren. U zal dan heel snel hoestbuien, jeukende ogen en andere symptomen hebben die u een ziek gevoel geven en in sommige gevallen een astmatische reactie oproepen.

ALLERGIEËN VOOR HUISDIEREN

Typische kat, hond, en andere huisdieren allergie symptomen zijn niezen, lopende neus, moeilijke ademhaling, jeukende ogen en druk op het gezicht. Allergie patiënten kunnen zelfs slapeloosheid, gezwollen gezicht en eczema krijgen.

Deze microscopische allergenen blijven langdurig in de lucht rondzweven en kunnen eigenlijk alleen met plasma-ionisatie bestreden worden.

POLLEN ALLERGIEËN

Verkoudheidachtige symptomen zoals lopende neus, jeukende ogen, niezen en sinusdrukzijn duidelijke signalen van pollen allergie. Deze symptomen komen boven als uw immuunsysteem deze pollen foutief als schadelijk beschouwd. Dit veroorzaakt het aanmaken van Histamine in uw bloedsomloop en leid tot hooikoorts.

Met een juiste luchtreiniger kan u ervoor zorgen dat bij u thuis of op het werk u geen last hebt van deze pollen.

Oplossingen

Geef uw woning zuivere lucht

Zuiverende lucht via uw ventilatie: De verplichting op ventilatie en de verregaande reglementering op isolatie van uw woning zorgt voor steeds meer gevallen van verontreiniging. De binnenlucht van uw huis is zo steeds slechter en leidt tot hoge concentraties van schimmels, slechte geuren en vluchtige organische stoffen.
Echter kan u met een eenvoudige ingreep op uw ventilatietoestel dit apparaat ombouwen tot een perfecte luchtzuiveraar.
Ingebouwd op uw ventilatiekanaal gaat de ionisator de aangevoerde lucht verrijken met bipolaire ionen

Meer info

Plasma Air verbetert de kwaliteit van de binnenlucht door bipolaire ionisatie

Hoe werkt het?

Deeltjes in de lucht worden geladen en zullen zo clusteren zodat ze neerdalen of in een filter terechtkomen. Filters zullen een nog beter resultaat teweegbrengen.

 

Wanneer virussen of bacteriën delen om zich te vermenigvuldigen zullen deze binden met een zuurstof ion en daardoor vernietigd worden.

Geur = fragment en wordt vervoerd over een drager. Deze dragers oxideren bij contact met zuurstof ionen en worden zo geneutraliseerd.

Zuurstofionen veroorzaken een chemische reactie met VOS (vluchtige organische stoffen) waardoor hun moleculaire structuur wordt afgebroken.

Testrapporten bewijzen de werking

De Plasma Air ionistatoren doorstaan alle testen en werken bliksemsnel! De toestellen hebben als enige een medische keuring MDD 93/42 EEC. Onze toestellen worden wereldwijd toegepast in de meest vervuilde omgevingen met succes.

Testresultaten

Plasma Air voorkomt schimmel en verbetert de kwaliteit van de binnenlucht door bipolaire ionisatie

Onafhankelijke testresultaten?
Referenties?

info@egeda.be - +32 (0)14 22 26 08

Ventileren is verplicht, zuivere lucht is uw keuze!
Facebook Linkedin Youtube Instagram WWW

Egeda NV- Toekomstlaan 47 - 2200  - Herentals
www.egeda.be - info@egeda.be

©2019 Egeda nv. All rights reserved.